Lidt historie

JACKSONS GARDEN startede i Odense i 1967. Stilen var et miks af soul, r&b, rock og rul samt en hel del selvkomponerede numre. J.G. blev hurtigt meget populære hos det spirende undergrundspublikum, som havde nydt deres del af den traditionelle 60’er musik og hungrede efter noget nyt.

J.G. spillede i starten primært på Fyn og i Jylland, men i oktober 1967 deltog bandet i HIT HOUSE BEAT GRAND PRIX og løb af med 1.st præmien foran 41 orkestre – primært fra København og Sjælland. En københavnsk journalist skrev bl. a. ”J.G. er så fremragende, at man uden at rødme kan placere dem i samme klasse som deres amerikanske forbilleder”. Sejren udløste – udover en kontantpræmie – også en pladekontrakt med det jyske selskab ”STOA”.

Det resulterede i LP’en ”How do I get into Jacksons Garden ?”.

Desuden fik J.G. fornøjelsen af at være support for ”The crazy world of Arthur Brown” i HIT HOUSE. Det blev også til flere support jobs i Fyens Forum, som dengang havde besøg af utallige udenlandske topnavne. Indtil februar 1969, hvor ”metaltrætheden” for alvor meldte sig – og J.G. opløstes – var der fuld fart på landevejene i forbindelse med spillejobs.

Efter en pause på 31 år!!, blev JACKSONS GARDEN genforenet i forbindelse med stiftelsen af den odenseanske forening ROCK MED RYNKER, som satsede på at arrangere koncerter med lokale 60’er grupper. I 2010 kunne foreningen fejre 10 års jubilæum og se tilbage på en succeshistorie, som bl.a. har medført, at mange af de gamle bands har fundet sammen igen, og at den årlige koncert på ”POSTEN” i Odense hver gang er udsolgt til et meget entusiastisk publikum.

Tjek hjemmesiden www.rockmedrynker.dk

I 2002 udsendte Frost Records J.G.’s LP på CD – i 2005 udkom ”Live i Blomsterpistolen” – bandets egne optagelser fra 1968 – udsendt af Karma Music og i 2010 kom det nye studie album – 32 år efter debuten – ”Songs by Dylan & Divina” på gaden. Det blev indspillet i Lysell Studiet i Odense for selskabet ”Come To Pappa Records”. Det indeholder otte kompositioner af gruppens sanger Eric Werner-Divina samt syv Bob Dylan numre – her skal det nok nævnes, at Eric er en suveræn Dylan fortolker – måske den bedste i DK ?

——————————————————————————————————————